blog img

WorldFood Istanbul već je 27 godina mjesto susreta međunarodnih proizvođača hrane, pića, tehnoloških procesa. Izlagači na WorldFood Istanbul predstavljaju cjelokupnu industriju hrane i pića, uključujući sve glavne sektore, kao i specifične niše. To uključuje aktualne proizvode hrane i pića, transportna rješenja, kao i kontrolu zdravstvene ispravnosti prehrambenih proizvoda. Novi društveni trendovi, poput užurbanijeg načina života, urbanizacije i viših prosječnih primanja, mijenjaju način na koji potrošači kupuju i jedu hranu i piće, povećavajući na taj način uvozne/izvozne mogućnosti za proizvođače.

Izložba je okupila više od 500 izlagača iz 45 zemalja među kojima su Francuska, Njemačka, Rusija, Nizozemska, Indija, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kina, Sjedinjene Američke Države…

Uvažavajući značaj ove izložbe, djelatnici Euroinspekt-Agroinspekt d.o.o. posjetili su ovaj događaj u razdoblju od 04. do 07. rujna 2019. godine s namjerom da ostvare neposredni uvid u nove trendove u području prehrambene industrije. Imali smo priliku vidjeti vodeće svjetske proizvođače hrane i pića u devetnaest različitih kategorija. Posebno nam je bio zanimljiv obilazak onog dijela koji se odnosio na proizvodnju i preradu mesa – Meat & poultry, gdje smo od izlagača dobili uvid u organizaciju proizvodnje i prerade mesa u različitim dijelovima svijeta. Isto tako, značajna je pozornost pridana prikazu sustava kontrole zdravstvene ispravnosti i ispitivanja kvalitete prehrambenih proizvoda. U zaključku valja naglasiti da je od interesa pratiti trendove u području prehrambene industrije jer je to način da neke od novih spoznaja možemo primijeniti i kod nas. Na taj način doprinosimo povećanju konkurentnosti hrvatske proizvodnje hrane prije svega na jedinstvenom tržištu Europske unije, ali i na drugim tržištima u svijetu.